Bokhandeln

Vi säljer ett personligt urval av riktigt bra böcker, från klassiker till samtida storsäljare. Alla böcker i vårt sortiment finns där av en anledning – för att vi tycker att den bidrar till att göra världen klokare och roligare.

Men vi har också tagit hjälp. Inför öppningen i november 2016 frågade vi vänner, bokälskare och författare vilka böcker som de tyckte att vi tvungna att ha i bokhandeln.

Vårt sortiment speglas också av vår egen utgivning på förlaget Volante, där Nobelpristagare som psykologen Daniel Kahneman samsas med litterära giganter som den syriske poeten Adonis.

Resultatet är ett personligt, men samtidigt brett, urval av böcker inom framför allt populärvetenskap, psykologi, personlig utveckling, management och samhälle/debatt. Men också barnböcker, reselitteratur, romaner och essäer.

Gamla stans bokhandel är belägen på Stora Nygatan 7, på Stockholms första paradgata anlagd på 1600-talet.

Bokhandeln är också en mötesplats – för både idéer och människor. I butiken finns en scen och en gallerivägg, där många spännande evenemang och utställningar hålls.

Öppettider

Gamla stans bokhandel har öppet vid events och öppnar i varierande skepnader vid olika perioder. Julbutiken öppnar 24 november.