Litterära samtal i Storkyrkan: Tom Alandh, Johan Kellman Larsson & Kristina Ljunggren

Torsdagen 5 nov kl.18.00 – 19.00  i Storkyrkan

Kostnad 200:- till swishnummer: 123 381 26 58 ange Tom Alandh, du får boken när du anländer till Storkyrkan / alternativt presentkort på Gamla Stans Bokhandel på summa 199:-

Vi har nöjet att presentera vårat nya samarbete med Storkyrkan där vi får husera några kvällar, där vi kan rama in de litterära samtalen i en fantastisk miljö till en större publik.

Denna kväll är ni välkomna att lyssna till dokumentärfilmaren Tom Alandh samtala med Prästen Kristina Ljunggren och författaren till Toms nya biografi Johan Kellman Larsson.

Eftersom Tom Alandhs röst har följt mig genom hela mitt liv så känns det som om jag känner honom, tänker jag, där under vårt första längre samtal. Men det gör jag förstås inte. Jag vet i stort sett ingenting om honom.

Och det är det få som gör, trots hans status inom svenskt kulturliv. Under 50 års tid har Tom Alandh berört miljontals tv-tittare med sina dokumentärer om människor i och utanför den svenska offentligheten. För sina filmer har han prisats med landets största journalistiska utmärkelser. Han kallas ofta för Sveriges mest hyllade dokumentärfilmare .

Men vem är han?

I Johan Kellman Larssons biografi Drömmar och verklighet vänds kameran och Tom Alandh berättar för första gången om sitt liv, om filmerna och om människorna han mött längs vägen. En bok om de ljusa drömmarna, och den mörka verkligheten.