Möt Carina Bergfeldt & Pastor Jim i Storkyrkan

Torsdag 27/4 kl. 18.00 
OBS! Lokal för samtalet är Storkyrkan

Exklusivt är att pastor Jim gör ett besök Sverige och är med på detta samtal! Samtalet kommer därför delvis att vara på engelska.

Carina Bergfeldt är journalist, författare och programledare. Hon har fått Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare och utsetts till Årets stilist av tidningen Journalisten. Hon var en uppskattad skribent i Aftonbladet innan hon blev SVT:s USA-korrespondent. Numera leder hon sin egen talkshow. Dessutom har Carina skrivit flera kriminalromaner och reportageböcker som sålts till ett femtontal länder. Hon bor i Stockholm med man och barn.

Möt Carina i Storkyrkan i samtal om hennes nya bok En bra dag att dö.

Om En bra dag att dö: 276 gånger har pastorn Jim Brazzil suttit i dödens väntrum. Han har lyssnat på bekännelser i elfte timmen – den dödsdömdas sista stund, när allt väller upp och man måste berätta. Nu är Jim själv den döende mannen, redo för sin sista bekännelse. Och det är Carina Bergfeldt som fått förtroendet att lyssna.

Den svenska journalisten och den amerikanska fängelsepastorn tillbringar två veckor tillsammans. I sitt hus på landsbygden i Texas delar han med sig av sina unika livsvisdomar om död och sorg, men också om kärlek, försoning och hopp. Genom Jim Brazzils ovanliga historia försöker Carina Bergfeldt även förstå sig själv och sina erfarenheter. Hur ska man leva sitt liv? Kan man alltid förlåta? Och vilken dag är egentligen en bra dag att dö?

Fota på Carina: Kajsa Göransson

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!