Prinsessan Christina i boksamtal med Carl Otto Werkelid om drottning Joséphine OBS! Lokal Storkyrkosalen, Trädgårdsgatan 9

Onsdagen 8 november kl.18.00 – 19.00

DETTA EVENEMANG ÄGER RUM PÅ TRÄDGÅRDSGATAN 9 I STORKYRKOSALEN.
(OBSERVERA ADRESSEN, EJ SJÄLVA STORKYRKAN)

”Om inte hon hade funnits hade inte heller jag funnits”, skriver prinsessan Christina i sitt personligt resonerande porträtt om drottning Joséphine, Bernadottedynastins doldis. En mångbegåvad, socialt medveten, viljestark och envis kvinna som blev bedragen, men bidade sin tid och fick en betydelse i Sverige som imponerar på hennes sentida släkting.

Joséphine var from katolik och ett franska revolutionens barnbarn. Hennes pappa var adoptivson till Napoleon och hennes farmor kejsarinna av Frankrike. Med lockande list från Karl XIV Johan, den första Bernadottekungen, blev hon kronprins Oscars hustru för att sätta fart på den nya kungaätten. Det gjorde hon med besked.

Detta är prinsessan Christinas tredje bok i samarbete med Carl Otto Werkelid 

Prinsessan Christina Fru Magnuson är syster till kung Carl XVI Gustaf. Efter studenten 1963 studerade hon vid Radcliffe College i USA och senare också konsthistoria vid Stockholms universitet. I många år var hon arbetande styrelseordförande för Svenska Röda Korset och har också haft uppdrag för Internationella Röda Korset. Otaliga kungliga representationsuppdrag och engagemang för svensk dans och andra kulturyttringar finns bland hennes många insatser. Tillsammans med journalisten och kulturskribenten Carl Otto Werkelid har hon skrivit böckerna Dagar på Drottningholm (2016) och Hon kallades Daisy (2020).

Samtalet hålls i Storkyrkans lokal Storkyrkosalen på Trädgårdsgatan 9. Karta hittar du här.
Alltså ej i själva Storkyrkan!

Fotograf: Ralf Turander