Samtal i Storkyrkan: Sophie Dow

Måndag 27/5 kl. 18.00: Samtal i Storkyrkan

Sophie Dow möter Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan, för ett samtal i Storkyrkan.

Sophie Dow mottog 21 februari Kungens medalj i åttonde ordningen för ”betydande samhällsinsatser” — insatser som alla började med dottern Annies födelse för drygt trettio år sedan. Annie visade sig ha 25 gener färre än de cirka 22 000 vi behöver för att fungera ”normalt” och livet med henne är fullt av utmaningar – men det är också förunderligt och rikt.

Sophie Dow är journalist, författare och grundare till organisationen Mindroom som jobbar med att skapa insikt om och förståelse för personer med alla former av inlärningssvårigheter – neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som ADD, ADHD, autism, dyslexi, OCD och Tourette syndrom. I kampen för Annies utbildning och plats i samhället har Sophie grundat en internationell stiftelse, ett forskningsinstitut och den återkommande vetenskapliga konferensen It Takes All Kinds of Minds.

När livet inte följer manus (Volante förlag) är ett inspirerande, personligt detektivdrama, där Sophie Dow med humor, glöd och oväntat stöd från såväl en Hollywoodregissör som brittiska kungahuset söker svar på frågan: Varför är inte alla hjärnor lika mycket värda?

Foto på Sophie: Jonas Borg

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!