Händer här

februari 2019

mars 2019

4 mars 2019 kl. 18:00

Författarsamtal Helena von Zweigbergk om boken ”Grejen med saker”

Väkommen att höra ett samtal mellan Helena von Zweigbergk och förläggaren till boken "Grejen med saker". Zweigbergk undersöker i boken vårt förhållande till saker. Ur ett personligt perspektiv frågar hon sig vad vi vill med våra saker. Varför känns de så viktiga att skaffa? Kan de vara besjälade?

5 mars 2019 kl. 16:00-18:00

Anslut dig till vår tids viktigaste samtal!

Hoppa på vår tids viktigaste samtal! Nätverket för AI-spaning möts i bokhandel vid ett antal tillfällen. De läser Max Tegmarks bok Liv 3.0 och olika kapitel diskuteras vid varje träff. Du är välkommen att ansluta. Klicka dig in och läs mer!

6 mars 2019 kl. 18:00

Releasefest för jubileumsboken ”Mellan våld och frihet – Alla Kvinnors hus 40 år”

Välkommen på releasefest för jubileumsboken om Alla Kvinnors hus 40 år "Mellan våld och frihet - Alla Kvinnors hus 40 år". Sveriges äldsta och största kvinnojour fyller 40 år. Boken skildrar hur jouren växte fram, hur den arbetar idag och erfarenheter från de som bott och arbetat och varit volontärer där. Jubileumsboken beskriver en viktig del i kvinnorörelsens historia.

12 mars 2019 kl. 18:00

Debutantkväll med Pia Mariana Raattamaa Visén, Camilla Prell-Weichl och Thomas Eriksson

Välkommen på debutantkväll i bokhandeln! Möt Pia Mariana Raattamaa Visén, Camilla Prell-Weichl och Thomas Eriksson. Lyssna till tre debutanter som berättar om sitt författarskap och glädjen i att få ge ut en bok.

18 mars 2019 kl. 18:00

Författarkväll med Lasse Berg om boken ”Ändå inte försvunnen”

När Lasse Berg och hans fru Ingrid var ute och reste i Sydafrika fick de telefonsamtalet som fullständigt raserade tillvaron. Dottern Linda hade just förblött i parets lägenhet efter en fullständigt osannolik olycka. Efteråt kunde Lasse inte skriva en rad. Men två år senare satte sig Lasse vid datorn igen. Sorgens fördämningar rämnade, skrivandet gick inte att stoppa och sommaren 2018 fanns plötsligt boken där.

22 mars 2019 kl. 16:30

Föranmälan

AW med Trädgårdssnack med Niklas Hjelm, Eva Robild och Susanna Rosén

Välkommen på aw för att inspireras inför odlingssäsongen! Niklas Hjelm med boken "Hydroponisk odling", Eva Robild med boken "Maxad skörd i din pallkrage" och Susanna Rosén med boken "100 växter till din köksträdgård" delar med sig av sina experttips. Detta vill du inte missa, vare sig du odlar inne i lägenhet eller ute i pallkrage - här finns något för dig!

26 mars 2019 kl. 18:00

Åsa Axelsson i samtal med Maria Eriksson om att lämna ekorrhjulet

Välkommen att lyssna på ett samtal om hur man hoppar av ekorrhjulet och lär sig leva på andra medel. Något många kanske drömt om eller haft funderingar kring. Men hur gör man då? Hör Åsa Axelsson och Maria Eriksson berätta om sina erfarenheter och inspireras till hur du kan göra.

28 mars 2019 kl. 18:00

Fotbollskväll med Olof Lundh, David Sumpter och Rolle Åman

Varmt välkommen på fotbollskväll i Gamla stans bokhandel! Olof Lundh, David Sumpter och Rolle Åman - tre författare med helt olika perspektiv på fotboll - möts i en intervjustafett eller trialog om det där som är viktigare än liv och död: FOTBOLL.

28 mars 2019 kl. 19:00

Release för Martin Röshammars bok ”Liverpool vs Manchester”

Välkommen på release för Martin Röshammars bok "Liverpool vs Manchester". Fotbollssnack, öl & tilltugg erbjuds garanterat och boken kommer att finnas till försäljning och signering. Vi inleder med fotbollskväll och fortsätter med releasefest!

april 2019

maj 2019

Visa tidigare evenemang