Debutantkväll med Pia Mariana Raattamaa Visén, Camilla Prell-Weichl och Thomas Eriksson

Den 12/3 kl 18 har vi debutantkväll i bokhandeln! Möt Pia Mariana Raattamaa VisénCamilla Prell-Weichl och Thomas Eriksson. Lyssna till tre debutanter som berättar om sitt författarskap och glädjen i att få ge ut en bok. Pia Mariana bor  i Hälsingland  men är född i Tornedalen, arbetar idag som lärare och har disputerat i språkdidaktik. Hon debuterar med boken Där rinner en älv genom Saivomuotka by. Camilla arbetar som grafisk formgivare och illustratör och bor sedan länge i Norge men är uppvuxen i Göteborg. Hon debuterar med boken Kedjereaktion. Thomas Eriksson bor och är uppvuxen i Stockholm. Han har 30 år i reklambransch bakom sig och har varit verksam både som copywriter och creative director. Han debuterar med boken Lögnen. Samtalar gör de med respektive redaktör för böckerna.

Varmt välkommen!

**

Mer om Där rinner en älv genom Saivomuotka by

En släktkrönika om en familj, men också om betydelsen av en plats och om ett Sverige i förändring. Från att det 1895 föds en lill-unge till att klara och älska, Maija, och att Israel Raattamaa får ta över ett pörte vid Muonioälven, fram till 2010-talet när släkten är utspridd. Genom berättelsen flyter älven, konstant och rörlig på samma gång, precis som de generationer av människor som lever utmed vattnet eller flyttar och kommer tillbaka. Boken ges ut av Albert Bonniers förlag.

 

Mer om Kedjereaktion

”Vem vågar plocka upp liftare nu för tiden? sa han.

Det fick Simon att skratta. Det var obehagligt, hans skratt. Det var som om han visste saker som Linn inte gjorde.”

Bilsemestern till Tyskland avbryts i förtid, och liftarens stumma närvaro i baksätet hotar att tippa den trycka stämningen i en farligare riktning. I solskyddets spegel bjuder dottern på godis, pratar alldeles för mycket. Så händer något.

I sex noveller skildrar Camilla Prell Weichl rädslan för katastrofen. De inträffade, de avvärjda och de vi i hemlighet önskar ska ske. Vardagen framträder i skräckinjagande skärpa i Camilla Prell-Weichls debut. Boken ges ut på Weyler Förlag.

 

Mer om Lögnen

Lögnen utspelar sig i Stockholms reklambyråvärld i en tid då arbetstempot och konkurrensen var mördande. Byråledarna var som kungar i sina egna små byråriken. Här rör sig Herman Hell, en ung, lovande och mycket ambitiös kreatör, som fisken i vattnet. Hans mål är att ta över ett av dessa små riken och det mesta går hans väg. Till en början.

Men i en allt hetsigare tillvaro där Herman varvar hårt slit med att försöka få familjelivet att gå ihop, rämnar till slut tillvaron. Herman går från himmel till helvete när sanningen skakar hans grundvalar och han är tvungen att omvärdera sitt liv. Boken ges ut av Ekerlids förlag.