Alexander Mahmoud i samtal med Elise Karlsson + gäst!

Onsdag 24/5 kl. 17.00-18.00

För första gången i sitt liv har fotografen Alexander Mahmoud en fast anställning, på Dagens Nyheter. Samtidigt fortsätter familjen hemma i Småland att kämpa med ekonomin och hälsan. Medan covid-19 sprider sig från land till land rör sig Mahmoud mellan hemmet i Husby och regeringskansliet, porträtterar Anders Tegnell och följer de papperslösas vardag. Pandemin blir hans jobb.

I ett försök att få lite vila skaffar han en kolonilott, men lugnet blir kortlivat. Medan många i den svenska medelklassen sitter fast i sina hem reser Mahmoud mer än någonsin: han ser den europeiska landsbygden översvämmas, fångar det nedbrunna flyktinglägret på Lesbos, följer de internationella adoptionernas spår genom världen och drömmer om Barbara Bergström i krigets Ukraina. PCR-testen läggs på hög. Utmattningen hägrar, men jobbet är oemotståndligt, beroendeframkallande. Hur mycket orkar man ta in, och vad gör man av livet om man inte ständigt presterar?

Alexander Mahmouds kamera blir det prisma genom vilket vi betraktar ett samhälle vars splittring exponerats och ökat under pandemin och dess efterskalv. Du vill inte mer (Norstedts förlag) är en rapport från en värld i stadigt förfall, en fotografisk arbetsdagbok, en självbiografi som mest handlar om andra.

Hos oss möter du Alexander Mahmoud i samtal med förläggare Elise Karlsson. Deltar i samtalet gör också en av de många människor som porträtteras i boken, Alexander Mahmouds mamma Darinka Krivec Gornisiewicz.

Foto på Alexander: Sally Hallberg

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!