Alla hjärtans dag-special med Bob Hansson!

Tisdag 14 februari kl. 17–18

Det finns något som inte riktigt lämnar Bob Hansson någon ro. Snällheten. Varför gör vi inte vårt yttersta för att skapa trygga rum där alla kan vara sig själva? Ja, kanske därför att det i en värld av konkurrens och statushets är svårt att andas ut tillräckligt länge för att mötas på djupet.

Att läsa Bob Hanssons nya diktsamling Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt är inte en färd på ett ulligt, gulligt moln, utan ofta en fördjupning, en sväng ned i mörkret, en rädsla, ett svart hål.

Som alltid är hans dikter träffsäkra, detaljskarpa och fyllda av oss, vi som bebor denna planet. En planet som också är hotad av något som inte är snällhet. Detta är dikter som ser oss, de är liksom genomsköljda av mänsklighet och av vår tid.

Bob Hansson är född 1970 på en färja med destination Helsingborg, men växte upp på land. Han debuterade med diktsamlingen Heja världen! 1998. Sedan dess har han bland annat skrivit romanen Gunnar (2007), intervjuboken Kärlek, hur fan gör man? (2008) och Vips så blev det liv (2010). Våren 2015 kom diktsamlingen och grannsämjan är en långsam bödel. Nu är han tillbaka med efterlängtad poesi – och vad passar bättre än det, lagom till alla hjärtans dag?

Varmt välkomna!

Fotograf Bob Hansson: Henrik Folkesson