Älskade Betty – Författarsamtal med Katarina Widholm

Måndag 21/10 kl. 12.00
Lunchsamtal!

Författaren Katarina Widholm om den fjärde och avslutande delen i romanserien som fått en så stor och hängiven läsekrets: Älskade Betty.

De tre första böckerna om Betty har sålt i över 400 000 exemplar bara i Sverige, och getts ut på 7 språk till dags dato. Bland annat har de gjort stor succé i Frankrike. Katarina Widholms första Betty-roman Räkna hjärtslag, om 17-åringen som kommer till Stockholm för att bli hembiträde, släpptes 2021 och har liksom uppföljarna Värma händer och Käraste vänner nominerats till flera bokpriser.

I september kommer den fjärde och sista delen i serien, Älskade Betty, där det har blivit dags att knyta ihop trådarna och ta farväl av huvudpersonen. Året är 1955 och hon står inför en rad avgörande beslut. Det har gått fyra år sedan hennes make Olof dog, och Betty kämpar för att ensam sörja för barnen Martina och Anders. Men hon tyngs också av skulden och skammen för vad som hände mellan henne och Martin Fischer i Köpenhamn när Olof låg på sin dödsbädd.

Betty börjar inse att hennes livsval påverkar de som står henne närmast. Kanske särskilt Martina, som har lämnat skolan för att på heltid ägna sig åt musiken och som börjar bli vuxen. En dag vänds allt upp och ner. Betty tvingas ta tag i sitt förflutna och bestämma sig för vad hon egentligen vill …

Älskade Betty fångar väl tidsandan i 1950-talets Stockholm. Det är en berättelse om att inte räcka till men också om banden mellan mor och dotter och, inte minst, kärlekens förunderliga kraft.

Samtalet arrangeras i samarbete med Historiska Media.

Foto på Katarina: Jan Nordén

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!