Anne Liljeroth om relationsromanen Hela mitt hjärta

Måndag 20/3 kl. 17.00-18.00

Med sitt känsliga språk utforskar Anne Liljeroth livets snårskog, mänskliga relationer och ämnen som verkligen berör. I hennes nya roman Hela mitt hjärta drabbas huvudpersonen Livia av en mors värsta mardröm – att bli övergiven av sina barn. Nu kommer hon till oss och berättar om boken!

***

Om Hela mitt hjärta:

När Livia skrivs ut från sjukhuset efter att ha vårdats för en hjärtinfarkt gör hon det med en förnimmelse av att ingenting är som vanligt. Hon känner sig som en ny människa. Kanske inte till det yttre, men inombords är hon förändrad och hon är ödmjukt tacksam över att ha fått en andra chans i livet. Men tanken på vad det innebär och vad som väntar gör henne livrädd. I allt detta blir saknaden efter barnen bottenlös.

I sju år har hon funnit sig i att hennes tre barn inte vill ha någon kontakt. Inte ett ord. Inte en rad. Inte ett möte. Inte en dag har gått utan att hon tänkt på dem och undrat hur de har det.

När hon trevande börjar närma sig dem river det upp sår från en tid som de alla försökt glömma. Ett äktenskap som kanske aldrig borde ingåtts, en uppväxt som kantats av tystnad och falska motiv. Alla har de minnen som präglat dem. Men har de samma bild av vad som hände i villan där de bodde?

***

Om Anne Liljeroth: Anne Liljeroth (1963) är född i Skara men bor sedan länge i Stockholm. Hon debuterade som författare 2013 och har gett ut åtta romaner bland annat Jag kan inte sluta gråta från 2019 som uppmärksammades för sin fängslande skildring av utbrändhet.

Foto på Anne: Richard Ryan

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!