Annika Estassy om Vindarnas hus

Onsdag 23 oktober kl. 17.00

En höstmorgon försvinner Madeleine Le Gall från sitt hem i Bretagne, Ti an Aveliou – Vindarnas hus. Kan hon ha drunknat under en simtur och hennes kropp dragits ut till havs av tidvattnet? Eller har hon råkat ut för något annat?

Madeleines barn, Simon, Eliaz och Judith, åker till Bretagne för att ta reda på vad som hänt. De bor utspridda över världen och har varken träffat sin mamma eller varandra sedan hennes sjuttioårsdag för fyra år sedan, en födelsedag som tog en ände med förskräckelse. Med i bagaget finns många obesvarade frågor om kvinnan som fött dem men som de aldrig kommit nära. Vem var den unga kvinna som lämnade Sverige 1969? Och varför reste hon aldrig tillbaka till Ludvika?

Bit för bit läggs pusslet om modern och hennes hemligheter. Ska gåtan Madeleine Le Gall äntligen få sin förklaring? Kan det i så fall hjälpa Simon, Eliaz och Judith att komma vidare med sina egna liv?

Vindarnas hus är en stormig men också hoppfull berättelse om en kvinnas livsval och en splittrad familj som försöker hitta tillbaka till varandra.

Annika Estassy är född i Frankrike och bodde utomlands tills hon som 13-åring flyttade till Sverige tillsammans med familjen. Annika Estassy har arbetat som journalist, inom filmbranschen och på studieförbund, innan hon blev författare på heltid. Romandebuten Solviken utkom 2013, och sedan dess har Annika skrivit en rad populära böcker. Relationsromanen Vindarnas hus tar läsaren med till Bretagne – en berättelse om en kvinnas livsval och en splittrad familj som försöker hitta tillbaka till varandra. Annika Estassy bor tillsammans med make och hund i en liten by vid Medelhavet. Vindarnas hus är hennes sjätte roman.

Läs mer om Annika Estassy på www.annikaestassy.se

Samtalet arrangeras i samarbete med Carina Deschamps Agency och Norstedts.

Foto på Annika: Stefan Estassy

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!