Att skriva gripande livsberättelser – temasamtal med författare från Ordberoende förlag

Samtal om att skriva gripande livsberättelser – Om att skriva om traumatiska händelser (övergrepp, misshandel) du genomlevt och kommit över i ditt liv 

Rebecca Romero har skrivit Den osynliga buren, om en relation fylld av passion och misshandel. “Det här är min berättelse om den destruktiva relation som jag kämpade länge för att bli fri från. Om den man som jag trodde skulle bli mitt livs kärlek, men som visade sig bli mitt livs värsta mardröm.” Rebecca träffar David och tillsammans upplever de himlastormande passion. Men snart börjar gråa moln skymma de rosafärgade skyarna. Lögner, svek, kontroll och krav, trappas upp med våld och förnedring. Vi följer Rebecca, David och deras nyfödda son till Davids hemland. Hon försöker lämna, men lyckas inte. Till slut hittar Rebecca vägen ut till ett liv som är värt att leva, ett liv utanför buren.

Erica Eklund berättar sin pappas historia i Jorden skälver, marken gungar. Det är just när livet ser ut att vända till det bättre som min pappa dör. Jag är 18, han ska snart fylla 45, precis som jag när den här boken kommer ut. Det här är berättelsen om mig och min pappa Uffe. En berättelse om hur vi älskar varandra men där pappas alkoholmissbruk skapar stora konflikter. Jorden skälver, marken gungar handlar om människan bakom missbruket. Den berättar ärligt och naket om hur relationerna påverkas av alkoholen, men också om hur långt en människas kärlek kan sträcka sig och om ett samhällsproblem som fortfarande är ett av våra absolut största.

Möt författarna i samtal!

Var? Gamla stans bokhandel
När? 14.30-14.50

Evenemanget är en del av Stockholms bokhelg