Barnbokssläpp med Texicon förlag

Fredag 1 september kl. 17.00-19.00

Välkomna till boksläpp för tre nya barnböcker på Texicon förlag!

Under kvällen kommer förläggarna vara på plats för att presentera böckerna och svara på frågor om böckerna.

Skribenter som vill recensera någon av böckerna kan hämta ett recex under kvällen. Önskas recex, kontakta gärna Texicon på info@texicon.se  i förväg så att de tar med sig tillräckligt många böcker.

OM BÖCKERNA:

Mirabelle hittar på rackartyg av Harriet Muncaster, 6-9 år

Vi är så glada över att få presentera Mirabelle Stjärnfall! Hon är hälften häxa, hälften älva och alldeles olydig! Mirabelle bor tillsammans med sin mamma som är en häxa, sin pappa, som är en älva, och med sin bror Viktor. Hon älskar att kasta häxiga trollformler omkring sig i månljuset lika mycket som hon tycker om naturen och älvmagi. I den här berättelsen blir Mirabelle strängt förbjuden att ta med sitt häxtrollspö och kittel till älvornas årliga sammankomst … men hon gör inte alltid som hon blivit tillsagd … för sanningen är den att Mirabelle rent utav tycker att det är väldigt kul att sprida sprakande rackartyg omkring sig, vart hon än går. För vad skulle egentligen kunna gå fel om hon bara gjorde pytte pyttelite häxig magi?!

Alla ni Isadora Moon-fans där ute kanske redan känner till henne eftersom Mirabelle är Isadora Moons kusin! Isadora och Mirabelle har varit ute på äventyr tillsammans förut, men det här är första gången som Mirabelle har huvudrollen i sin alldeles egen berättelse.

*

Isadora Moon går på pyjamasparty av Harriet Muncaster, 6-9 år

Isadora Moon är speciell för att hon är annorlunda! Hennes mamma är en älva och hennes pappa är en vampyr och hon är lite av båda.  I den här berättelsen blir Isadora inbjuden att sova över hemma hos hennes vän Sofie för att tillsammans baka en tårta till skolans tårtbakartävling. Hon blir alldeles upprymd – hon har ju aldrig varit på pyjamasparty förut!

De ska baka tårtor, de ska äta en festmåltid vid midnatt och de har ändlöst mycket magiska saker att fnittra åt tillsammans – och då måste de ju helt enkelt vara uppe hela natten för att hinna med allt! Det uppstår snart en moralisk dilemma. Är det okej att använda lite magi för att baka klassens största tårta eller är det fusk?

*

Våra Karaktärsdrag av Jennifer Moore-Mallinos och Julia Seal

I den tredje boken i serien som hjälper barn att sätta ord på icke-konkreta saker som känslor och det som är viktigt för dem förklarar författaren 46 olika karaktärsdrag. Visste du att karaktärsdrag är vad som gör oss till dem vi är, hur vi tänker och hur vi beter oss? Vad betyder egentligen att vara proaktiv, flexibel eler ärlig eller vad menas med när man säger att någon är bossig, listig eller sprallig.

*

Alla böcker i översättning av Sofia Hysing Boytim

Sofia Boytim Hysing (f. 1987) har en kandidatexamen i språk och översättning från Stockholms universitet, och har studerat litteraturvetenskap samt barn- och ungdomslitteratur på universitetsnivå. Tidigare har hon även studerat fri konst på Geleborgsskolan i Bohuslän och Stockholm.  Sofia brinner för barnlitteratur, eftersom den berikar och formar barns språk- och fantasivärld. Hon ser på översättningen av barnböcker som ett viktigt arbete, som bygger broar mellan olika språk och kulturer.

Harriet Muncaster är en engelsk författare som bl.a. har skapat karaktärerna Isadora Moon och Mirabelle och hennes böcker älskas över hela världen.