Barnlördag med Tuvalisa Rangström!

Lördagen 11/12 kl. 11.00 – 12.00, ålder från 3 år

Varmt välkomna till högläsning ur Tuvalisa Rangströms nya bok Expeditionen!

I Expeditionen ger sig en liten grupp djärva och nyfikna upptäcktsresenärer iväg på en resa mot en värld fylld av dunkla mysterier och undersköna landskap. De kliver upp på landgången och vinkar farväl, sedan uppslukas de av ett sällsamt mörker. Tusseson dokumenterar allt som händer i sin loggbok.

Den våghalsiga inre färden leds av genomskinliga vägvisare som avlöser varandra och som för expeditionsdeltagarna allt djupare in i det okända. De färdas med båt över Magsäckens stormiga hav, paddlar genom Tunntarmens smaragdgröna kanaler, slår läger vid Lungorna (trots blåsten!), klättrar i Muskelbergen, hänförs av dånet i Hjärtats djupa grottor, flyr genom Nervskogen och förundras över natthimlen (som heter Iris), speglad i den stilla strömmande Tårkanalen.

Vid resans slut är det bara Tusseson kvar, de andra har vänt hem av olika skäl (benbrott, feber, hemlängtan). Men Tusseson är fast besluten att inte ge upp förrän han fått se Hjärnans mystomspunna ängar.

Tuvalisa Rangström är skådespelare och dramatiker. Hon har arbetat på en mängd stads- och länsteatrar i Sverige, gjort radioteater, TV och skrivit operalibretton. Just nu är hon dramaturg på Drottningholms Slottsteater och på Folkoperan. Hon debuterade med bilderboken Oväder (Mirando, 2017).

Anmäl er genom knappen nedan!