Besök av Bitte Westerlund!

Måndag 13/11 kl. 16.00 
OBS! Notera tiden!

Hela Finland kände till Jörn Donners och Bitte Westerlunds förhållande. Men kände Bitte sin man? J&B. Scener ur ett skenäktenskap av Philip Teir är en förbluffande och ärlig berättelse om vad som skedde bakom kulisserna i äktenskapet som vi alla känner till.

Nu får vi besök av en av bokens huvudpersoner, Bitte Westerlund, som kommer förbi och berättar om sin historia. Obs! Bokens författare Philip Teir kommer alltså inte att vara på plats vid detta tillfälle.

Bitte Westerlund, som är nästan 30 år yngre än Jörn Donner, ställs inför hans förflutna och många kvinnliga relationer först efter hans död. När Bitte går igenom sin mans kvarlåtenskap inser hon att hon inte kände honom särskilt väl – trots nästan 40 års liv och barn tillsammans.

En utforskning av ett äktenskap börjar. Jörn var känd inte bara för sin kaxighet utan också för sina relationer med kvinnor. Hur många var de egentligen?

Bitte läser böcker, brev, besöker arkiv och kontaktar dem som kände Jörn. Samtidigt minns hon barndomen på landet, studieåren, tiden i Los Angeles, livet i Bromarv och komposten som Jörn hatade.

För boken har Philip Teir intervjuat både Bitte Westerlund och hennes anhöriga och nära krets.

Foto på Bitte: Lasse Kärkkäinen

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!