Bokrelease för Katarina Widholms nya bok Värma händer!

Lördagen 20 augusti kl.13.00 -15.00

Välkommen till Gamla Stan och träffa Katarina Widholm och få en bok signerad.

 

Katarina Widholm har tidigare skrivit böcker för barn och ungdom och gjorde sin vuxendebut med Räkna hjärtslag 2021. Vilken debut det blev – berättelsen om hembiträdet Betty har tagit Sverige med storm. Boken har nominerats till flera priser och är en av de romaner som gör upp om utmärkelsen Årets bok 2022. I augusti kommer nästa del i serien om Betty – Värma händer.

Katarina Widholm gläds åt att så många upptäckt och uppskattat Räkna hjärtslag. Varje vecka får hon vykort, brev och meddelanden från berörda läsare.

– De berättar om släkthistorier liknande Bettys. Om unga kvinnor från mindre orter som lämnade sina familjer och flyttade till storstaden för att jobba i mitten av förra seklet. Det är mammor, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar – det tycks finnas en ”Betty” i varje släkt, och att Räkna hjärtslag har hjälpt till att öppna dörren för deras berättelser många decennier senare är en lite overklig känsla.

I uppföljaren Värma händer får läsaren följa med när Betty navigerar mellan modersrollen och arbetet på Småtrycksförlaget. Året är 1942, det är beredskapstider och tillvaron för det enskilda hushållet präglas av ransoneringskort och kristidsmatlagning. Och tankarna på Martin är ständigt närvarande.

Värma händer ges ut den 15 augusti.

Föranmälan för eventet är stängd.