Boksamtal med Malou von Sivers

Måndag 5/12 kl. 17.00

Malou von Sivers besöker oss och berättar om sitt skrivande och nya romanen Hon som hade allt. Efteråt finns möjlighet att köpa personligt signerade ex av Malous böcker! Den perfekta julklappen till dig själv eller till någon du tycker om.

Malou von Sivers romandebuterade 2017 med släkthistorien Mitt hjärtas oro, första delen i en trilogi om att ärva ett sår. De två följande delarna är Olycksbarn (2018) och Inför hans blick (2019). Hon som hade allt (2022) är en fristående roman där Malou von Sivers fortsätter att utforska hur hemligheter och lögner påverkar familjer och relationer.

Malou von Sivers är journalist, moderator, föreläsare och känd tv-profil. Hon började sin karriär på Expressen och Aftonbladet och arbetade som nyhetsreporter där i tio år. Därefter var hon med och startade svenska ELLE och senare även Nyhetsmorgon, Sveriges första morgonprogram. Hon har i många år haft sitt eget program Malou efter tio. I sin intervjuserie Malou möter, har hon har intervjuat flera av världens stora ledare och megastjärnor, och den har rönt internationell uppmärksamhet. 2022 blev det klart att hon kommer att återuppta Malou möter. Malou von Sivers har fått Stora journalistpriset och 2021 mottog hon Kristallens hederspris.

 

Om Hon som hade allt:

Petra är tjugosex när hon hittas död. Hennes bortgång skapar svallvågor i familjen. Några år senare börjar hennes lillasyster Sofia undersöka vad det var som egentligen hände. Vad fick Petra att gå så långt, och varför omgärdas hennes självmord av en sådan tystnad?

De var den perfekta familjen i ett idylliskt villaområde, men trots att Petra hade allt under uppväxten slutade hennes liv i hemlöshet och utsatthet på Stockholms gator. Det är bland hennes vänner i samhällets bottenskikt som Sofia nu söker svaren. Inte minst hos den mystiske uteliggaren Rune, som verkar veta mer om Petra än vad han vill berätta.

Sofias outtröttliga jakt efter svar får oanade konsekvenser för både henne själv och dem i hennes närhet. När alla hemligheter och lögner avslöjas rubbas hennes tillvaro i grunden.

Malou von Sivers nya roman Hon som hade allt handlar om familjehemligheter. I centrum står relationer mellan systrar, mödrar och döttrar.

 

Foto: Peter Knutsson

Föranmälan för eventet är stängd.