Boksamtal med Stina Jackson

Onsdag 20/9 kl. 17.00-18.00

Stina Jackson besöker oss och berättar om sin nya roman Förinta världen ikväll. 

I Skellefteå vaknar Ewa och öppnar rastlöst apparna. På andra sidan jorden i västra USA vandrar hennes hjärta, dottern Matilda, dit fötterna tar henne. Dagarna kommer och går, kickarna och relationerna avlöser varandra. Äventyret väntar i nästa möte, i nästa flaska vin, och bakom sig har hon lämnat det trygga livet hemma i Västerbotten. Lämnat Ewa. När Matilda slutar svara i telefon driver den nya ensamheten Ewa ut i sommarnatten, där hon blir en annan, någon som vågar. I skuggan av Klippiga bergen börjar Tyler ännu ett skift på det nedgångna motell som blivit hans värld. Varje kväll är densamma, tills han möter henne – Matilda. Tillsammans ger de sig ut på vägarna, mot Los Angeles, drömmarnas stad. Det blir en resa som ekar hela vägen över Atlanten och till den bleka svenska sommaren där Ewa befinner sig.

Förinta världen ikväll är en roman om en mamma och en dotter, om längtan efter bekräftelse och kärlek, och om att våga leva det liv man drömmer om.

Stina Jackson, född 1983, är uppvuxen i Skellefteå och bor sedan drygt tio år i Denver, USA. Jacksons hyllade debutroman Silvervägen fick ett sällan skådat genombrott när den utkom 2018 och har nått en stor läsekrets både i Sverige och internationellt. Den är såld till tjugonio länder och har tilldelats pris för Årets svenska kriminalroman 2018, Årets nordiska kriminalroman 2018 samt priset Årets bok 2019. Hösten 2020 nominerades The Silver Road till det prestigefyllda brittiska priset Petrona Award: Årets bästa skandinaviska kriminalroman. Jacksons andra bok, Ödesmark som utkom våren 2020, har även den lovordats i press och nominerats till Årets bästa svenska kriminalroman och Årets bok 2020. Hösten 2023 utkommer romanen Förinta världen ikväll.

Foto på Stina: Benjamin Rasmussen

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!