Boksamtal med Vesna Prekopic & Beata Hansson

Tisdagen 20 september kl.17.00 – 18.00

Media visar upp bilder på mammor som nattvandrar, mammor som uppvaktar politiker, mammor som skapar nätverk. Mammor som försöker skydda sina barn. För varje skjutning växer mammornas börda av vanmakt och sorg.

Men var är papporna? Var är männen, de unga pojkarnas förebilder? Vad har papporna för roll i det våldsförebyggande arbetet? Vi vet att de finns och att de är minst lika förtvivlade. Men de hörs inte.

I reportageboken Papporna, sönerna, våldet träffar vi poliser, socialarbetare och eldsjälar. Men framförallt pappor, som får komma till tals utan att vi avbryter dem. Gamla som unga, några med kriminell bakgrund, andra som aldrig trampat på fel sida om lagen. Några är födda i Sverige, andra inte. Men varje pappa har sin historia att berätta.

Beata Hansson har jobbat i tjugo år som frilansjournalist. Hon har tidigare gett ut Mille-biografin (2011 tillsammans med Deanne Rauscher) och Kromosom nummer nio (2013). Idag är hon chefredaktör för litteraturtidskriften KLASS.

Vesna Prekopic är frilansjournalist och skriver för bland annat DN Kultur. Hon är tidigare ledarskribent på Dagens Arena och har även 12 års erfarenhet som lärare och skolledare. Papporna, sönerna, våldet är hennes första bok.

Varmt välkomna!

Föranmälan för eventet är stängd.