Boksignering med Katarina Widholm

Fredagen 26 november kl.13.00 – 14.00

Katarina Widholm signerar sin nya bok Räkna hjärtslag

Året är 1937 och den 17-åriga Betty lämnar Hudiksvall för att bli hembiträde hos doktorsfamiljen Molander på Östermalm i Stockholm. Hon kämpar med långa arbetsdagar och doktorinnans nedlåtande attityd. Betty är oskuldsfull och bildningstörstande och inser snart att i storstaden finns det andra möjligheter och en betydligt större frihet än vad som fanns på hemorten. Inte minst växer en stark vänskap fram med Viola, hembiträdet i grannhuset. Genom böckernas värld kommer Betty i kontakt med Martin, en universitetslektor av judisk börd, och inleder med honom en omöjlig kärleksrelation.

Räkna hjärtslag är en berättelse om en ung kvinnas väg ut i livet, i en historisk tid som liknar vår egen. Det är en varm roman med tidstroget språk och färgstarka detaljer som snabbt förflyttar läsaren till tiden strax före andra världskriget.

  • Historisk roman som för läsaren till ett mustigt trettiotalsmålat Stockholm
  • Gripande berättelse om unga Bettys längtan efter kärlek, bildning och kamp för människovärde
  • Första boken i en serie om Betty
  • Perfekt läsning för alla de som tycker om Kristina Sandberg eller Elin Olofsson

Katarina Widholm (f 1961) är född i Hälsingland och efter en tid i Stockholm och utomlands har hon återvänt och är nu bosatt i Hudiksvall och Hassela. Hon arbetar numera som färfattare på heltid.

Widholm har tidigare gett ut ett flertal barnböcker. Ett genomgående tema i hennes författarskap är reflektionerna kring att vara människa men också relationen människa och djur.

Under arbetet med Räkna hjärtslag ägnade Katarina Widholm stor tid åt research på bibliotek och i arkiv, men gjorde också intervjuer med kvinnor som har arbetat som hembiträden. Författaren plöjde dessutom tusentals tidningssidor, hushålls- och kokböcker, musik och film från tiden – allt för att lära känna Bettys värld från grunden.