Boksläpp och signering med Ann Gewecke

Måndag 28 augusti kl. 18.00–20.00

En ärvd gammal spritväska blev starten på en berättelse. I väskan låg inga konjaksflaskor utan i stället en pärlbroderad festklänning som luktade art déco och malmedel. Författaren Ann Gewecke berättar i ett samtal med journalisten Kathinka Lindhe om hur klänningen och några få spridda släkthändelser gav inspiration till Pennskaft & pessar, ett stycke svensk kvinnohistoria i romanform.

Året är 1926. Kvinnor har nyligen fått rösträtt och nu öppnas också allt fler möjligheter för dem att göra karriär. Ruth vill ha ett eget yrke men hennes far vill se henne tryggt gift med sonen till Cloetta-fabrikören. Trots sin strävan att bli oberoende faller Ruth ändå för en charmig säljare, gifter sig och ger upp sina planer. Drömmarna om självständighet kommer så småningom i fatt henne samtidigt som det äktenskapliga skimret falnar. En kväll tar maken ett ödesdigert beslut som får katastrofala konsekvenser för dem båda, men som efter en svår period leder Ruth framåt om än på ett helt annat sätt än hon från början tänkt sig.

Ann Gewecke är lektör, redaktör och manusutvecklare. Pennskaft & pessar är hennes debutroman och den första delen i en trilogi.

*

Foto på Ann: Sandra Lekander, Sugarcrisp pictures

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!