Drömmen om en Ö – Per J Andersson berättar

Onsdagen 26 oktober kl.17.00 – 18.00

Per J Andersson berättar om sin nya bok Drömmen om en ö där han tar med oss på en äventyrlig resa bland tio öar runt jorden som har en alldeles särskild plats i hans hjärta.

I synnerhet hos oss i väst verkar öarna väcka motstridiga önskningar, farhågor och begär, de är metaforer för paradis och helveten. De representerar både separation och kontinuitet, isolation och samband. Vi säger att ”ingen människa är en ö” och föreställer oss cyberrymden som ett hav där vi surfar runt. Per förmedlar en längtan till de jordiska paradisöarna – ett liv fritt från fastlandets tempo och komplexitet.

Som läsare får vi även en inblick i författarens dröm om att besöka tio svenska småöar, samt hur det är att vara nesofil, en öfantast som drabbas av en berusning enbart av vetskapen om att befinna sig i en liten värld omgiven av ett stort hav.

I många möten får vi träffa människor som aldrig lämnat sin ö eller sådana som äntligen hittat sitt paradis på jorden, Kanske handlar öars magiska dragningskraft ytterst om längtan efter platser som känns avgränsningsbara, överblickbara och trygga i tider av kaos och osäkerhet?

Per J Andersson är en av grundarna av resemagasinet Vagabond, där han är redaktör. Han har skrivit ett flertal guideböcker och reportageböcker samt dokumentärromanen New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige, hittills översatt till tolv språk.

Varmt välkommen!

Föranmälan för eventet är stängd.