Ewa Fröling – En stare i fickan

Torsdag 25 april 17.00

Ewa Fröling är en av våra mest kända och uppskattade skådespelare, med en lång och framgångsrik filmkarriär bakom sig. Bland annat blev hennes insats i en av huvudrollerna i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander en stor internationell succé. Hon har också medverkat i ett stort antal teateruppsättningar på Sveriges mest prestigefyllda scener, såsom Dramaten och Stockholms Stadsteater.

Med Moder Liv debuterade hon som författare år 2021. Hösten 2022 utkom hennes andra bok: Att störa ett väsen och med En stare i fickan (våren 2024) fullbordar hon sin lyriska självbiografiska trilogi där hon gjort nedslag i några perioder i sitt liv. Ewa språk är alldeles eget, kraftfullt och drabbande, präglat av såväl humor som svärta.

Varför hamnar vi i destruktiva förhållanden? Finns det mönster? Och vad utmärker kärleken som också alltid finns, vid sidan av mörkret? I En stare i fickan utforskar Ewa Fröling frågorna som många delar med henne; vad som får oss att överträda våra gränser och vem man blir av det.

Möt Ewa Fröling hos oss i ett samtal med Susanna Romanus (Romanus & Selling) och hör henne berätta mer.

Foto på Ewa: Malin Nerby

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!