Extrainsatt besök av talmannen! Signering av ”Talmannens guide till svensk poesi”!

Torsdag 16/5 kl. 12.00

Varmt välkommen till en extrainsatt signering där vi får äran att välkomna talman Andreas Norlén som signerar sin nya bok Talmannens guide till svensk poesi.

Talmannens guide till svensk poesi är en helt perfekt present till studenten, konfirmanden, arbetslaget, barnens lärare, mors dag, eller för den delen till vilken som helst av sommarens fester! Här bjuds ett ypperligt tillfälle att sätta extra guldkant på gåvan med en personlig signatur.

Poesi är livet i koncentrat, menar riksdagens talman Andreas Norlén. Poesin utforskar det som berör oss allra mest: lycka, lidande, kärlek, längtan, smärta och saknad. Poesi utvecklar oss människor, vår fantasi och vårt känsloliv.

Talmannen har öppet visat sin kärlek till den svenska lyrikskatten. Vid sina tal brukar han ofta recitera olika dikter, som kan fånga in talets essens eller förmedla en känsla eller en stämning på ett sätt som går rakt in i hjärtat.

Här har talmannen valt ut 100 favoriter från fem sekler. Det är ett högst personligt val, där en del varit med länge och andra är sådana som talmannen nyligen träffat på och tagit till sig.

Såhär skrev Victor Malm om boken i Expressen:

”Jag älskar verkligen riksdagens talman, han är det verkligaste, minst världsfrånvända, mest väsentliga och intressanta som svensk politik har att erbjuda. Talmannens guide till svensk poesi, är inte lika tjock och rättvis som Svensk dikt, utan en orättvis och idiosynkratisk antologi över talmannens diktintresse och verssmak. Ja, en välkurerad klase av denna toppolitikers körsbär i svensk poesi – 110 dikter från fem sekel. Så fint!”

Andreas Norlén är doktor i juridik, politiker och lyrikälskare. Han valdes för första gången till riksdagens talman 2018. I september 2022 återvaldes han av en enig riksdag – med applåder.

Foto: Thron Ullberg

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss.