Författarsamtal med Anna Carlstedt om Drottningens profet: en roman om Nostradamus

Tisdag 10/10 kl. 17.00-18.00

Drottningens profet (Bookstrap förlag) är en historisk spänningsroman om den mytomspunna Nostradamus, av Anna Carlstedt.

Södra Frankrike i mitten av 1500-talet. Michel de Nostradame är läkaren och astrologen som påstås kunna bota farsoter och skåda in i framtiden. Trots det lyckas han inte förutspå det dråpslag som drabbar hans familj. Plågad av skuldkänslor utsätter han sig för dödliga faror och svåra påfrestningar ända till den dag då han återfår sansen och sin magiska förmåga. Han tar sig namnet Nostradamus och hans profetior når det franska hovet, där den mäktiga drottningen Katarina av Medici anlitar honom som sin astrolog och siare.

Samtidigt är Nostradamus involverad i en livsfarlig kamp mot Inkvisitionen, som vill bränna både människor och böcker på bål …

Drottningens profet är en roman om Nostradamus (1503—1566) och den våldsamma, omvälvande tid han levde i – inte olik vår egen. Det är också en roman om de kvinnor som stod honom närmast.

Anna Carlstedt doktorerade på Nostradamus författarskap och har översatt hans profetior till svenska i samarbete med Jan Stolpe. Den senaste av hennes historiska fackböcker är Renässansrebeller: från Cecilia Vasa till kung Kristina. Till vardags arbetar hon som utbildningsledare vid Kungliga Tekniska högskolan. Drottningens profet är hennes första roman.

Foto på Anna: Rickard Kilström

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!