Författarsamtal med Katarina Widholm

Onsdag 13/9 kl. 17.00

Författaren Katarina Widholm samtalar med förläggare Lena Amurén om den nya boken om Betty: Käraste vänner.

Böckerna om Betty är fenomenet som omfamnats av svenska läsare och kritiker, och utlandslanseringar väntar i Norden, Frankrike och Nederländerna. Katarina Widholms första Betty-roman Räkna hjärtslag, om 17-åringen som kommer till Stockholm för att bli hembiträde, släpptes 2021 och har nominerats till flera bokpriser, bland annat Årets bok och Storytel Awards.

I augusti kommer den tredje delen i serien, Käraste vänner, som inleds i oktober 1949 då huvudpersonen Betty fyller 30 år. Dagarna som hembiträde i krigets skugga känns avlägsna när hon firar sin födelsedag tryggt omgiven av släkt, vänner, maken Olof och barnen Anders och Martina. Relationen med Olof bygger på förtrolighet och vänskap, Betty arbetar i bokhandeln och sköter såväl Småtrycksförlaget som hushållsarbetet. Dessutom bestämmer hon sig för att ta körkort. Men under ytan är inte allt lika bekymmersfritt …

Käraste vänner ger en tidstrogen bild av 1950-talets Stockholm tack vare Katarina Widholms gedigna research. Det är en berättelse om hur vänskap kan bevaras och mistas – men även om hur verklig vänskap kan växa fram när man minst anar det.

Foto på Katarina: Jan Nordén

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!