Författarsamtal med Kent Wisti

Tisdag 27/8 kl. 18.00
OBSERVERA TIDEN!

Under 2024 ger bokförlaget Atlas ut två böcker av Kent Wisti: satirsamlingen Känslan av att inte längre vara i Kansas och essäboken Hädelsens helighet.

I Känslan av att inte längre vara i Kansas har Wisti samlat några av sina mest vassa och underfundiga satirteckningar och bjuder på nya skrattframkallande betraktelser. När det viftas med falukorv i  partiledardebatter, politiska ledare uppvaktar auktoritära ledare, ignorerar global uppvärmning och förklarar krig mot dragqueens – vad återstår då för satiren att göra? Kent Wisti fokuserar inte på hur något redan uppskruvat kan skruvas upp ett varv till, hans figurer vänder i stället sina grumliga ögon mot oss och säger det vi innerst inne känner, men inte kom på att formulera själva.

I essäboken Hädelsens helighet refelekterar Wisti över en värld som för varje dag blir allt större och mer skrämmande. Ändå är den så liten att den ryms i en skärm i våra handflator. Någonstans bland allt det stora och ofattbara famlar vi efter mening. Letar efter oss själva bland alla andra. Genom att använda humorn för att förstå samhället, oss själva och religionen kan ett nytt samtal bli möjligt. Bortom polarisering och positionering. Och kanske att vi med det också kan hitta vår plats bland allt det nya och okända.

Kent Wisti, född 1971, är präst, författare och konstnär. Han är en av Sveriges mest omtyckta satirtecknare.

Samtalet arrangeras i samarbete med Atlas förlag.

Foto på Wisti: Anders Nicander

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!