Författarsamtal med Lena Wilderäng

Fredag 1/3 kl. 17.00

När Ryssland en tidig februarimorgon tågar in i Ukraina förändras Lena Wilderängs liv i grunden. Nu handlar allt om att hjälpa till. Hon säger upp sig från sitt jobb och ­börjar köra begagnade ambulanser och brandbilar till fronten. Men medan månaderna går, utan ett slut i sikte, blir insatserna allt högre.

Nu, den 24 februari, två år efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina, kommer boken Solroseffekten – en berättelse om de som har lyckats fly och om de som stannat kvar, om soldater, barn och babusjkor. Men det är också en berättelse om mod, moral och medmänsklighet, som ställer alla inför ­frågan: Vad har den enskilde för ansvar när liv står på spel?

Lena Wilderäng är professionell äventyrare och brandman. Hon är född 1983 i Moskva men flyttade till Sverige 1996. Hon har fått medalj i Ukraina och blivit utsedd till en av Årets kvinnor 2023 av Expressen för sina hjälpinsatser.

Hör Lena berätta mer om Solroseffekten fre 1/3 kl. 17.00 på Gamla stans bokhandel.

Ett tips är att komma i god tid till detta samtal för att vara säker på att få plats! Vid Lenas signering tidigare i februari blev det mycket stort tryck!

Foto på Lena: Emma Tüll

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!