GSB 5 år! Annika Hälldin Lahger om Pärlor och potatis

Gamla stans bokhandel firar 5 år 17/11-19/11!
Vårt samlade program för helgen hittar du här.

Programmet uppdateras löpande och fler punkter kan tillkomma.

Under söndagen fokuserar vi särskilt på programpunkter med historiskt tema.

Söndag 19/11 kl. 12.00: Annika Hälldin Lahger om Pärlor och potatis

Drängen Per Erik och mamsell Catharina Charlotta kommer ridande till Stockholm på en stulen häst. Lisa på Cigarr­fabriken blir bjuden på konjak av förmannen om hon är tillmötesgående. Karin tappar bort sin lilla­syster under Potatis­­­kravallerna. Dagny är dixie men gifter sig med en knutte och Annika möter Lasermannen.

Pärlor och potatis är en irrfärd bland bort­adopterade barn, såriga relationer och missbruk. Men denna släkt­krönika som utspelar sig under 150 år med kända och okända karak­tärer, som Carl Larsson, Sven Jerring, Lis Asklund, Ronnie Hellström och Clash, rymmer även kärlek, styrka och läkande. Och en silverbrosch i form av en fågelvinge, prydd med tre skimrande pärlor.

Annika Hälldin Lahger är född 1962 och uppvuxen i Stockholm. Hon arbetar som bibliotekarie och har varit handläggare, samordnare och lektor i svenska. Hon har även blivit stormästare i Jeopardy, deltagit i Muren, vunnit ifs (Invandrare för svenskar) och sprungit 14 maratonlopp. Pärlor och potatis är hennes debutroman.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!