Historisk bokrelease med författarsamtal: Vi ska flyga som tranorna du och jag – en roman baserad på 1536 års krutkonspiration

Måndag 2/9 kl. 17.30
Bokrelease och författarsamtal

I den historiska romanen Vi ska flyga som tranorna du och jag förflyttas vi till det dramatiska Stockholm under Gustav Vasas tid. Följ med Brandt Gottschalksson, en öldrickande, bullrig och vänsäll tysk, som funnit sig väl till rätta i den svenska huvudstaden.

På 1530-talet misstänkliggörs den tyska delen av befolkningen alltmer och Brandt förlorar sina uppdrag i staden. Men det är bara början på hans prövningar. Brandt arresteras och påstås ha deltagit i en krutkonspiration mot kungen. Han kastas ned i fängelsehålorna under slottet. I boken får du följa Brandt under den fruktansvärda tiden i fängelset – stanken, tortyren, den knappa mathållningen och de ständiga förhören.

Samtidigt kämpar hans dotter Emma för att bevisa hans oskuld och avslöja sanningen bakom konspirationen. Låt dig svepas med i denna gripande berättelse om förlust, mod och kärlek, när författaren utforskar en tid av politiska intriger och personliga uppoffringar.

Vi ska flyga som tranorna, du och jag är en roman baserad på verkliga händelser och människor och kastar ljus över en av Sveriges mest spännande historiska perioder.

Jon Kahns skrivande handlar om att försöka förstå människor och deras handlande i olika tider. Det handlar om att komma människorna verkligt nära.

Under kvällen samtalar Jon på scen med Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan. Det blir också signering och mingel.

I samarbete med Jon Kahn och Lava förlag.
Foto på Jon: privat

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!