Inger Edelfeldt i samtal med Elise Karlsson

Torsdag 11/4 kl. 17.00

Möt Inger Edelfeldt i samtal med förläggare Elise Karlsson om nya boken Ett litet bo.

Sara söker det vackra, det tröstande; kan inte leva utan det. Hon har börjat tröttna på stadslivet. När hon plötsligt ärver torpet hon minns från sin barndoms somrar flyttar hon dit.

”Sälj rucklet!” säger hennes bestsellerförfattare till mor, men det gör henne bara ännu mer beslutsam. På landet ska hon odla sin trädgård och sin kreativitet.

Till den som här känner doften av litterärt gemyt utfärdas en varning: Sara för fram sin nutidsberättelse mot en mörk och hotfull fond. Det hon tvingas inse om den forna idyllen – framförallt den älskade skogen – gör mycket ont. Hon önskar att hon vore mer stridbar. Ett tryggt bo var ju allt hon ville ha. Det och sanna möten med människor. Lyckligtvis saknas de inte, även om relationen med hennes egen familj, den vuxna dottern inräknad, bara glimtvis känns värmande. Och en man; vad vill han, vad döljer han?

Inger Edelfeldt skriver med inlevelse och sorgsen humor om ett liv i skuggan av brutala och svårbekämpade ekonomiska intressen. Och om en märklig drömgestalt som pockar på ur ”den inre skogen” – en trakt som kan vara lika svårbevarad som den yttre.

Inger Edelfeldt, född 1956 och även verksam som konstnär, har sedan debuten med Duktig pojke (1977) givit ut en lång rad romaner och novellsamlingar, tidigare även seriealbum och böcker för barn och ungdom. Hon har vunnit en stor publik och mottagit ett flertal litterära priser med böcker som Den täta eldenKamalas bokDen förunderliga kameleonten och Det hemliga namnet. På Norstedts utgav hon senast romanen Om snö och guld 2021. Hon har även skrivit lyrik, samt dramatik i samarbete med den fria gruppen Teater Giljotin. 2022 mottog hon Selma Lagerlöfstiftelsens litterära pris för sitt mångsidiga författarskap.

Foto på Inger: Lars Werdelin

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!