Internationellt författarbesök av Max Porter

Torsdag 14 mars kl. 19.00. Observera tiden!

Bokhandeln får internationellt författarbesök av Max Porter, som samtalar med Johanna Daehli (Sekwa). Samtalet förs på engelska.

Porters nya bok Shy är en gripande och poetisk roman om skuld och vrede, fantasi och barndom.

Shy är en orostyngd tonåring, en farlig ung man, utstött från ett samhälle som inte längre vill ta hand om honom. Shy vet att samhället inte har svikit honom, det är han som har svikit samhället föräldrar, skola, vänner och ibland flickvänner. Nu bor han på Last Chance, en internatskola för pojkar i hans situation. Här befinner han sig nu, kvart över tre på morgonen, och brottas med det som kan komma att bli hans sista beslut i denna värld.

Max Porter är tillbaka med en roman som bjuder på både mörker, humor och stor medmänsklighet. Shy är en berättelse om att vara förlorad i mörkret, och att inse att du inte är ensam.

”Max Porter har ett sätt att skriva som inte liknar någon annans. Jag älskade Shy. Den lämnade mig hänförd och tårögd, lycklig och förfärad, förändrad av resan.” PJ Harvey

Max Porter debuterade med internationellt hyllade Sorgen bär fjäderdräkt. Max är född 1981 och bosatt i Bath med fru och barn. Han har flera års erfarenhet som bokhandlare och förläggare på Granta Books, nu skriver han på heltid.

Foto på Max: Lucy Dickens

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!