Internationellt författarbesök! Giuliano da Empoli besöker oss!

Onsdagen den 6 december kl.15.00 – 16.00

Vi har glädjen att få ett besök av:

Giuliano da Empoli, född 1973 i Frankrike, är en italiensk-schweizisk essäförfattare, politisk rådgivare och journalist som skriver på franska. Han har läst juridik i Rom, tagit examen i politiska studier från Institut d’études politiques i Paris och har varit politisk rådgivare till Italiens premiärminister Matteo Renzi.

2014 grundade da Empoli tankesmedjan Volta där han är ordförande.

Som journalist och författare har Da Empoli publicerat flera artiklar och skrivit essäer och faktaböcker, (den första vid 22 års ålder). En av hans mest kända faktaböcker är Les ingénieurs du chaos (2019), som översatts till 12 språk.

Trollkarlen i Kreml bygger på en verklig karaktär, Putins f.d. rådgivare Vladislav Surkov. Med sitt blottläggande av Putinregimen är den en unik studie i makt.

Han kallades ”Trollkarlen i Kreml”. Den gåtfulle Vadim Baranov hade varit verksam som TV-producent innan han blev grå eminens hos Vladimir Putin, s.k. tsaren. När han lämnade sin post som tsarens rådgivare spreds alla möjliga rykten, men ingen visste vad som var sant. Ända tills han en natt avslöjade allt för den här bokens berättare …

Romanen för oss rätt in i den ryska maktens hjärta, där oligarker och hovmän utkämpar ett evigt krig. Och där Baranov, som blivit regimens främsta spinndoktor, förvandlar ett helt land till en politisk teater, där allt som verkligen betyder något är att uppfylla tsarens önskningar. Men Vadim Baranov är inte som sina ärelystna medtävlare: han är en poet som förirrat sig in bland vargarna. Djupt indragen i det dunkla system han själv varit med om att skapa gör han allt för att undkomma det.

Trollkarlen i Kreml har belönats med Grand Prix du roman de l’Académie française samt Prix Honoré de Balzac. Den har blivit en enorm succé i Frankrike – över 500 000 sålda ex – och är såld till 25 länder.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!