Internationellt författarbesök! Lunchsamtal med Victoria Smith om boken Haggor

Fredag 8 mars kl. 12.00

På självaste kvinnodagen får vi internationellt besök av brittiska författaren  Victoria Smith som under ett lunchsamtal berättar om boken Haggor: Om föraktet för den medelålders kvinnan.

När en kvinna fyller fyrtio tappar hon per automatik i status. Detta är upplevelsen i mången kultur- och identitetspolitisk debatt: kvinnor i medelåldern och uppåt talas om som sämre människor, som ansiktena utåt för intolerans och självberättigande. Det är helt enkelt något med en kvinna som i samhällets ögon inte längre anses ung som upprör. I Haggor går Victoria Smith på ett skarpsynt och humoristiskt sätt igenom hatet mot äldre kvinnor genom historien inom olika teman, som skönhet, sex, arbete och politik; och varför tidigare epokers häxprocesser visade på en misogyni som går igen än idag.

Victoria Smith skriver om kvinnofrågor, föräldraskap och psykisk hälsa både i tidskrifter som The Critic och i hennes nyhetsbrev ”The OK Karen”. Hon är även doktor i tysk litteraturhistoria med ett särskilt intresse för romantiken. Hon bor i Cheltenham i England med sin familj.

Foto på Victoria: Laura Dodsworth

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!