Internationellt hyllade Constance Debré besöker Gamla Stans bokhandel för ett samtal med journalisten Hanna Lundquist

Måndag 25/9 kl. 17.00-18.00

Internationellt hyllade Constance Debré besöker Gamla Stans bokhandel för ett samtal med journalisten Hanna Lundquist

I september besöker den franska författaren Constance Debré, aktuell med boken Love Me Tender, Sverige för första gången, och kommer bland annat till Gamla Stans bokhandel för ett samtal med journalisten Hanna Lundquist.

Från moderskärlek till förälskelser: Vem dikterar villkoren för kärlek? Finns det verkligen rätt och fel när det kommer till att älska någon? Och varför kan man inte bara skita i det?

Hon har lämnat sitt toppjobb som jurist, sin stora våning i centrala Paris och sin man sedan tjugo år. När hon till slut kommer ut med att hon har börjat träffa kvinnor dras hon in i en absurd vårdnadstvist, och får inte ens träffa sin egen son. Men i väntan på förhandlingarna fortsätter hon att utforska sin nyfunna sexualitet och identitet, samt konsekvenserna av sina beslut.

Love Me Tender är en autofiktiv roman där den internationellt uppmärksammade franska författaren Constance Debré utforskar frågor om klass, normer, sexualitet och moderskap i dagens Paris. I översättning av Emma Majberger.

Constance Debré, född 1972 och bosatt i Paris, är en fransk jurist och författare. Hon är dotter till välkända journalisten François Debré och fotomodellen Maylis Ybarnégaray-Debré, samt barnbarn till tidigare premiärministern Michel Debré. Hon har gett ut fem verk och fick sitt internationella genombrott med den autofiktiva romanen Love Me Tender, som är den första att översättas och ges ut på svenska.

Hanna Lundquist är litteraturvetare, journalist och bokredaktör på tidningen Journalisten.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!