Tyvärr inställt samtal !Karl Enn om Den sista sommaren: När gängen mördade ett barn

Torsdag 29/2 kl. 17.00

Tyvärr är detta boksamtal inställt!

Det är den 2 augusti 2020. 12-åriga Adriana har sommarlov och smiter på natten ut med sin hund. När hon tillsammans med sina vänner står i kön till McDonalds hamnar hon mitt i en av Stockholms mest våldsamma gängkonflikter. 

Nu skriver den prisade journalisten Karl Enn en dokumentär bok om den mångåriga konflikten som föranledde mordet på Adriana och om hur gängvåldet förändrat Sverige.

Boken Den sista sommaren berättar inte bara historien om vad som ledde fram till skotten vid McDonalds. Den belyser en av de gängkonflikter som under de senaste åren förändrat Sverige i grunden. Med sitt stora kontaktnät inom polis- åklagar- och advokatsfären har Karl Enn fått fram ett unikt material, där flera personer som på olika sätt varit inblandade i konflikten har även valt att berätta sina historier för första gången. Här finns kopplingar till dagens våldsvåg, med den kurdiska räven och Foxtrot i spetsen, och läsaren får en oöverträffad insyn i de maktstrukturer som påverkar gängkriminaliteten idag.

Karl Enn har under drygt tio år skrivit om brott och straff för bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Expressen. Han ligger bakom flera uppmärksammade avslöjanden och belönades med utmärkelsen ”årets journalist”, efter att ha grävt fram och granskat det så kallade Fittja-fallet.

Foto på Karl: Förlagets pressbild (Mondial)

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!