Katarina Widholm signerar Värma händer!

Signering kl.12.00-13.00

Katarina Widholm har tidigare skrivit böcker för barn och ungdom och gjorde sin vuxendebut med Räkna hjärtslag 2021. I Räkna hjärtslag fick vi lära känna hembiträdet Betty och boken tog Sverige med storm. Den nominerades till flera priser. Nu kommer Katarina till oss och signerar uppföljaren Värma händer.

I Värma händer får läsaren följa med när Betty navigerar mellan modersrollen och arbetet på Småtrycksförlaget. Året är 1942, det är beredskapstider och tillvaron för det enskilda hushållet präglas av ransoneringskort och kristidsmatlagning. Och tankarna på Martin är ständigt närvarande.

Katarina Widholm gläds åt att så många upptäckt och uppskattat Räkna hjärtslag. Varje vecka får hon vykort, brev och meddelanden från berörda läsare.

– De berättar om släkthistorier liknande Bettys. Om unga kvinnor från mindre orter som lämnade sina familjer och flyttade till storstaden för att jobba i mitten av förra seklet. Det är mammor, mor- och farmödrar, fastrar och mostrar – det tycks finnas en ”Betty” i varje släkt, och att Räkna hjärtslag har hjälpt till att öppna dörren för deras berättelser många decennier senare är en lite overklig känsla.