Kroppssmart vardagsortopedi med Soheila Zhaeentan

Torsdag 14/9 kl. 17.00

Artros, hälsporre, tennisarmbåge – varför gör det ont?

Alla människor har en kropp med armar och ben med leder som blir slitna med åren. Vi fortsätter sporta och träna och använda kroppen på samma sätt som vi alltid gjort, men när det smärtar eller knakar, knastrar och klickar i lederna blir vi rädda. ”Är det farligt? Kan jag fortsätta jogga, spela tennis, klippa gräset?”.

Att det gör ont någonstans ibland är helt normalt – men vi vet inte vad som har hänt och hur vi nu ska bete oss. Kroppen förändras av belastning och åldrande men det finns saker vi kan göra för att fortsätta må bra och vara aktiva och rörliga. Enbart genom att förstå sig på smärtan och övervinna sin rädsla för den kommer man långt. Man behöver heller inte alltid gå till doktorn; mycket kan man hantera på egen hand genom självundersökning, självdiagnostik och genom att träna styrka och stretch. Det krävs bara kunskap om hur man ska gå till väga.

Kom och lär dig mer om dina ortopediska krämpor och få tips på effektiva övningar att göra hemma – vardagsortopedi för folk som vill fortsätta röra sig!

Soheila Zhaeentan, författare till Kroppssmart, utbildade sig till läkare på Karolinska institutet, disputerade med en avhandling om axelkirurgi och är sedan drygt 20 år specialistläkare inom ortopedi. Hon har gedigen klinisk erfarenhet från både stora och mindre sjukhus i Sverige, Norge och Australien där hon gjorde en ettårig fellowship inom idrottsmedicin. Soheila Zhaeentan är bosatt i Stockholm och verksam på Sturebadets läkarmottagning.

Foto på Sohelia: Eva Lindblad

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!