TYVÄRR INSTÄLLT PGA SJUKDOM! Lördagssignering med Henrik Berggren

Tyvärr är detta evenemang inställt pga sjukdom! Vill du ha signerade böcker av Henrik Berggren så hör av dig till oss så ordnar vi det!

Lördag 11/11 kl. 14.00-15.00

Henrik Berggren signerar Landet utanför: Sverige och kriget 1943-1945, den avslutande delen av Berggrens breda trilogi om Sverige under andra världskriget.

I Landet utanför: Sverige och kriget 1943-1945 skildrar Henrik Berggren de sista dramatiska krigsåren. Efter slagen vid El Alamein och Stalingrad har den tyska krigslyckan vänt och röster höjs för att ”lägga om kursen i de allierades riktning”. Men Sverige är fortfarande inringat av Tyskland och trots en växande kritik mot eftergiftspolitiken går samlingsregeringen försiktigt fram. Med hjälp av dagstidningar, dagböcker, brev och romaner skildras vardagslivet i krigets skugga. Svenskarna går på bio och restaurang som aldrig förr, äktenskap och barnafödande ökar och författarna debatterar om litteraturen har en plikt att göra beredskapstjänst. Samtidigt har krigsåren förändrat Sveriges invånare. Med de danska judarnas flykt hösten 1943 sjunker insikten på allvar in om att nazisterna är på väg att utplåna Europas judar. Det stoppar dock inte Sverige från att exportera järnmalm och kullager till Tyskland i utbyte mot kol. När USA hotar att bomba SKF i Göteborg ställs frågan om svensk neutralitet på sin spets…

Henrik Berggren är historiker och journalist. Han har varit kulturchef och ledarskribent på Dagens Nyheter men också skrivit en rad historiska verk, bland annat Är svensken människa? (2006, med Lars Trägårdh), Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme (2010), Dag Hammarskjöld: att bära världen (2016), Historien om New York (2019) samt Spanska inbördeskriget 1936-1939 (2022).  Han är även författare till en historisk thriller, Det röda arvet (2014).

Välkommen att träffa Henrik och skaffa dig en signerad bok! Perfekt både som farsdagspresent eller som gåva till dig själv.

Foto på Henrik: Göran Segeholm

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!