Lunchsamtal med Carl-Johan Vallgren

Tisdag 7 maj kl. 12.00-13.00

Carl-Johan Vallgren besöker oss för ett lunchsamtal om sin nya roman Din tid kommer. Samtalspartner till Carl-Johan är Joen Gustafsson, redaktör.

Din tid kommer är Carl-Johan Vallgrens stämningsfulla återkomst till romanen, en existentiell kriminalberättelse från en av våra stora berättare.

Falkenberg 1993. En okänd flicka hittas död i ett vattendrag i gränstrakterna mellan Halland och Småland. Sannolikt har hon hållits inspärrad, men i övrigt är spåren svårtydda.

Kommissarie Björling är från trakten, Johanna är utredare från Rikskrim, och tillsammans börjar de samarbeta med utredningen. Men båda är påverkade av händelser som de helst inte vill prata om. Han har nyss blivit änkling, hon bär på sår från uppväxten och har nu återvänt till orten hon flydde kort före studenten. Så försvinner Björlings dotter under en campingtur med pojkvännen – och allt ställs på sin spets.

Carl-Johan Vallgren, född 1964 i Linköping och uppvuxen i Falkenberg, har länge bott i Berlin men är numera bosatt i Stockholm och verksam som författare. Han debuterade 1987 med romanen Nomaderna. Därefter följde bland annat Dokument rörande spelaren Rubashov (1996) och För herr Bachmanns broschyr (1998). 2002 utkom Den vidunderliga kärlekens historia, som har sålt i över 350 000 exemplar bara i Sverige och som tilldelades Augustpriset för Årets bästa skönlitterära bok. 2008 utkom Kunzelmann & Kunzelmann, och 2012 Havsmannen.

Under namnet Lucifer har han skrivit två noir-thrillers: Skuggpojken (2013) och Svinen (2014).

Foto på Carl-Johan: Thron Ullberg

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!