Lunchsamtal med Malin Ekman om ett annat USA

Torsdagen 15 juni kl.12.00 – 13.00

Attackerna på demokratin dominerar nyhetsflödet från USA. Men bortom Donald Trump och stormningen av kongressen i januari 2021 finns en parallell berättelse – och den förklarar varför den konservativa rörelsen trots allt blivit så framgångsrik.

Det handlar om brottsstatistik, social misär och en liberal politik som misslyckats på väsentliga områden. Det handlar om nyhetsmedier och techbolag som väljer bort politiskt känsligt innehåll. Det handlar om hur radikal vänsterideologi, långt ifrån den breda medelklassens värderingar, rivit isär Demokraterna och blivit norm på många av elitens institutioner.

Det handlar om krossade amerikanska drömmar.

Malin Ekman är hyllad USA-korrespondent för Svenska Dagbladet. I Skymning i Amerika reser hon genom landet och fäster blicken på det som annars sällan ryms i rapporteringen. Aktivister som ockuperar stadsdelar i Seattle. Karteller som utnyttjar människor som drömmer om ett liv på den amerikanska sidan gränsen. Privatskolor på Manhattan där överklassens barn delas upp efter hudfärg – i antirasismens namn.

Fram träder en annan berättelse om USA.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!