Lunchsamtal med Malin Persson Giolito

Onsdag 27 mars kl. 11.30 OBS! Tiden!

Möt Malin Persson Giolito i ett lunchsamtal med Åsa Selling

I Malin Persson Giolitos novellsamling Motiv begår barn brott och föräldrar skyddar dem till vilket pris som helst. När samhället resursmässigt svikit sina medborgare är rätt och fel inte längre svart eller vitt, och motiven antar alla nyanser av grått.

Ska åttaåriga Lillan berätta sanningen om vad som hände den kvällen då hennes pappa blev knivmördad i  vardagsrummet? Är det rimligt att ta hand om en svårt alkoholiserad mamma som aldrig funnits där för sitt barn? Hur ska en förälder rädda sin son som för fjärde gången sitter i en rättegångssal på grund av missbruk?

Malin Persson Giolito fick 2016 ett stort genombrott med den kritikerhyllade rättegångsthrillern Störst av allt. Den belönades bl.a. med pris för Årets bästa kriminalroman och Glasnyckeln och har sålts i över 550 000 exemplar bara i Sverige. Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel och har tidigare gett ut romanerna Dubbla slag (2008), Bara ett barn (2010) och Bortom varje rimligt tvivel (2012). I dina händer (2022) är hennes senaste roman. Hon är född 1969, uppvuxen i Djursholm och bor idag med sin familj i Bryssel.

Foto på Malin: Anna-Lena Ahlström

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!