Lunchsamtal med Nilla Fischer

Måndag 12/6 kl. 13.00

Möt Nilla Fischer i ett lunchsamtal om nya biografin Jag sa inte ens hälften.

Hela Nilla Fischers liv har handlat om träning, tre poäng, mästerskapsmedaljer, ligatitlar och Champions League. Efter 21 år i landslagströjan är det över. Hon har inget val. Kroppen håller inte längre, familjelivet går inte ihop och pengarna måste in. Men vad är en enda dag utan fotboll? Kan hon ens leva i en sådan värld?

Nu är en av Sveriges genom tiderna mest meriterade fotbollsspelare redo att berätta om det vi aldrig såg: konflikterna i omklädningsrummet, bråken med pamparna i förbundet och det ständiga hatet från omvärlden. Om att aldrig vara lika mycket värd som männen, och kraven på att bevisa sig och prestera även i livet utanför planen. Om våndan över att bli kär i fel person, kampen för att skaffa barn och förväntningarna på att vara en förebild i gayvärlden.

Jag sa inte ens hälften är historien om Nilla Fischers fotbollsliv. Boken är skriven tillsammans med Anna Friberg.

Det är lättare för mig nu, när jag inte är beroende av en klubb eller ett förbund, att berätta hur det verkligen var och jag kände att det fanns mer att berätta. Min historia innehåller så mycket mer än fotboll och att jag tror att det här är en bok som också kommer kunna uppskattas även om du inte är speciellt intresserad av fotboll. Den handlar lika mycket om jämställdhet, kärlek och hat som om fotboll, säger Nilla Fischer om boken.

Foto på Nilla: Elisabeth Ohlson Wallin

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!