Lunchsamtal med Solvej Balle

Måndag 8/4 kl. 12.00 Lunchsamtal!

Vi får internationellt författarbesök av ingen mindre än Solvej Balle, som är tillbaka med tredje delen i megahyllade Om uträkning av omfång (utkommer på svenska 26/3). Möt henne i ett intimt sammanhang hos oss i samtal med Maria Såthe, litterär chef och förläggare på Wahlström & Widstrand.

Om uträkning av omfång, del 3:
Tara Selter är fortfarande fast i den artonde november. Utan framgång har hon försökt hitta tillbaka till den vanliga tidslinjen. Hon har prövat att skapa årstider genom att resa norrut för att hitta vintern och söderut för att hitta solsken och sommar. Nu upptäcker hon att hon inte är den enda som är instängd i den artonde november.

Solvej Balle fortsätter sitt hisnande utforskande av vår plats på jorden: av minne, tid, historia, kärlek, ensamhet och frihet.

*

Solvej Balle, född 1962, debuterade med Lyrefugl 1986. Under 1990-talet skrev hon ett av den danska litteraturens mest lovprisade verk, Enligt lagens bokstav: fyra berättelser om människan (Trevi 1994). Efter det försvann hon från rampljuset, flyttade från Köpenhamn till den lilla ön Ærø söder om Fyn och skrev några sporadiska böcker. Det ryktades dock länge om att Solvej Balle skrev på den stora romanen. Nästan trettio år senare utkom så den första delen i en planerad septologi, Om uträkning av omfång. Fem delar har hittills kommit på danska och nu översätts hon till en mängd språk.

Solvej Balle tilldelades Nordiska Rådets litteraturpris 2022.

Foto på Solvej: Sarah Hartvigsen Juncker

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!