Lunchsamtal: Spänning med Ninni Schulman & Anna Fredriksson

Fredag 26 april kl. 12.00

Välkommen till en maxad lunchtimme där Anna Fredriksson och Ninni Schulman möts i ett samtal om sina nya böcker. Samtalet modereras av Karin Linge Nordh (Bazar förlag).

Ninni Schulman är aktuell med Käraste Lena (utkommer april 2024), den andra delen i hennes hyllade Siljanserie, en kriminalroman om längtan, passion och svek. Hösten 1983 hittas 31-åriga Lena död i sitt hem på släktgården på Sollerön utanför Mora, hängd i en lampkrok. Av allt att döma rör det sig om ett självmord. Lenas föräldrar vägrar tro att deras dotter valt att ta sitt eget liv, och för att få reda på sanningen kopplas den före detta polisen Ingrid Wolt in. Ingrid har egentligen lagt ner sin nystartade spaningsbyrå och lever isolerad i skogen av rädsla för sin före detta man. Men Lenas föräldrar är så enträgna att hon slutligen övertalas att ta sig an fallet. Det visar sig snart att Lena bar på djupa hemligheter och att det var många i hennes närhet som ville se henne död.

Anna Fredriksson är aktuell med Nattsköterskan (utkommer januari 2024). En psykologisk thriller om livsavgörande val och vänskap på liv och död. Elsa brinner för sitt arbete som nattsköterska på en avdelning för vård i livets slutskede men viktigast i livet är tioårige Ture, brorsonen som hon efter åratal av väntan äntligen ska få adoptera. När en kvinnlig patient på sin dödsbädd avslöjar en fruktansvärd familjehemlighet inleds en händelsekedja med förödande konsekvenser. Änklingen börjar utsätta Elsa och Ture för hot och en vinternatt attackerar han Elsa i parken utanför sjukhuset. Den enda hon kan anförtro sig åt är den trettio år äldre erfarna kollegan Vendela. Trots den starka vänskap som växer mellan de två kvinnorna blir Elsas tillvaro allt mer olidlig. Finns det någon väg ut ur mardrömmen?

Ninni Schulman är uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i Värmland, har sin släkt och sina rötter i Dalarna men bor i dag i Stockholm med sina två barn. År 2023 påbörjade hon sin nya serie om den före detta polisen Ingrid Wolt som blir privatdetektiv i Dalarna i början av 1980-talet. Ninni har tidigare skrivit sju böcker i den bästsäljande Hagforsserien om journalisten Magdalena Hansson, den psykologiska spänningsromanen Bara du och den självbiografiska romanen Flickebarn nr 291.

Anna Fredriksson har sedan debuten med Sommarhuset 2011 gett ut tio romaner med relationer i centrum. Hennes romaner har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålts i över 750 000 exemplar. Hon är även manusförfattare och har skrivit manus till långfilmer och tv-serier som Rederiet, julkalendern Pelle Svanslös, Tjenare Kungen och Tisdagsklubben. 2022 debuterade hon i spänningsgenren med den psykologiska thrillern Minnesförlusten.

Missa inte detta lunchsamtal med två spännande författare!

Foto på Anna: Gabriell Liljevall
Foto på Ninni: Anna-Lena Ahlström

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!