Maja Alskog Bredberg om boken Till växten

Tisdag 28 maj kl. 17.00

Fd PR-konsulten och numera trädgårdsmästaren Maja Alskog Bredbergs debutbok Till växten – en kärlekshistoria är en berättelse om marknadens logik och daggmaskens incitament. Om vårt samhälles besatthet av ekonomisk tillväxt och skeva idéer om framgång. Om smutsiga händer och hur färska tomater rullar ner på våra svenska tallrikar, oavsett säsong. Om kunskap som gått förlorad och att lära sig odla på nytt.

Men framför allt handlar denna eftertänksamma text om jorden, och att gräva där vi står, i denna förunderliga värld som pågår precis under oss, som föder oss och som vi alla ska återvända till. En skildring full av inre och yttre konflikter, på vägen från maktens finrum till leriga åkrar och gödselhögar. Ledd av insikten att ett litet frö rymmer mer kraft än vilken börs-vd som helst.

Maja Alskog Bredberg hade en framgångsrik karriär inom reklambranschen och som PR-strateg när hon valda att kliva av för att skola om sig till trädgårdsmästare på Skillebyholm, en biodynamisk trädgårdsmästarutbildning, och ägna sig åt jorden på heltid, bland annat på sitt torp i Mariefred. En stor publik har kunnat följa den resan på hennes Instagramkonto Growing Thoughts.

På Spotify Dok kan du lyssna på dokumentärserien I tomaternas skugga, om Majas resa och utforskande av sanningen bakom tomaterna på våra tallrikar.

Foto på Maja: Märta Thisner

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!