Maria Ernestam om Tjuvlyssnaren

Lördag 17/2 kl. 14.00

Jag är ingen tjuvlyssnare. Jag vill egentligen inte veta vad andra människor har för sig. Det man inte lägger sig i behöver man inte dra sig ur, det är egentligen inte svårare än så.

Karl-Gunnar Hammarkvist är 64 år, revisor och ensam. Så hade det nog förblivit om han inte tvingats lämna lägenheten han bott i under hela sitt liv. På grund av ett stambyte måste han tillbringa några veckor i en provisorisk våning. Här gör han sig hemmastadd och ser det hela som ett rätt trevligt avbrott i vardagen tills han en kväll råkar höra ett samtal som pågår på andra sidan väggen.

Det han uppfattar skär rakt igenom det pansar han byggt upp omkring sig sedan årtionden, och han blir besatt av att hitta kvinnan som sagt det hon sagt hos grannen i en terapisittning. I jakten på den okända tvingas Karl-Gunnar ompröva allt – sitt arbete, sina relationer till andra människor, sin moral. Framför allt konfronteras han med det han så länge förträngt. Det fruktansvärda misstag som ledde till en katastrof och till att kärleken för alltid försvann ur hans liv.

Men går det att försonas också med det värsta? Går det att börja om på nytt?

Tjuvlyssnaren är berättelsen om ett liv som blev som det blev på grund av omständigheter, och att det inte går att göra något åt. Tills den dag det gör det.

Varmt välkommen att lyssna på författaren Maria Ernestam som berättar mer om boken i samtal med förläggare Louise Bäckelin.

Maria Ernestam debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och är sedan dess känd för sina egensinniga och välskrivna romaner. Hennes berättelser rör sig mellan olika genrer – romaner, spänning och humor – och har fått en trogen läsekrets. Hon är känd för sitt unika språk och sina välkomponerade intriger.

Foto på Maria: Richard Ryan

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!