Meditation och författarsamtal med Franciska von Koch

Lördag 17 jun1 14.00-16.00

Meditation & religionens dilemma

*Författarsamtal med Franciska von Koch om kärlekens vilseledande aspekter i boken Indigo – en roman om flower power, passion och heder

*Dessutom: prova på att meditera och hör om ursprunget till mindfulness!

Franciska von Koch är författare, konstnär och lärare i buddhistisk meditation (Vipassana). Just nu hemkommen ifrån tre månaders skrivande och mediterande i Indien besöker hon nu Gamla Stans Bokhandel och berättar om debutromanen Indigo, om flower-power, passion och heder som utspelar sig i Pakistan och Sverige på 1970-talet. Den är en autofiktion, en kärlekshistoria som bygger på verkliga händelser och erfarenheter från vindlande  och äventyrliga vägar som sökande ung vuxen, men också på de insikter och upptäckter författaren  har gjort i mogen ålder.

Om Indigo:
Året är 1973 och Magdalena bestämmer sig för att resa till Indien med sin vän Limpan för att söka gud, men finner i stället kärleken i Anam, en pashtunsk ung man från en bergsby i norra Pakistan. Han livnär sig mestadels på att sälja antika buddhaskulpturer till en skrupelfri brittisk smugglare. Magdalenas och Anams kärlek är omedelbar, passionerad och blind för de faror den medför. Anam är nämligen trolovad med en annan, från en familj som inte ser mellan fingrarna på den skymf de utsätts för genom Anams förälskelse i den unga flickan från Sverige. Det blir en fråga om familjens heder, en kärlek på liv och död.