Mord i idyllen – ett samtal med Krillan Ahlsén och Magnus Abrahamsson som skriver deckare från Österlen och Roslagen

Tisdag 13/6 kl. 17.00

Varför förlägger man en mörk historia i den ljusa idyllen? Kan man bli trött på en idyll? Och varför mår våra deckarkaraktärer så dåligt? Vi träffar författarna Krillan Ahlsén och Magnus Abrahamsson för ett samtal om mordgåtor, mytomspunna miljöer och psykisk ohälsa.

Krillan Ahlsén är författare och journalist. Hon debuterade förra året ut med Faller jag faller du, en spänningsroman från Österlen om journalisten Iris Lund. I början av maj släpps uppföljaren Allt du inte säger.

Magnus Abrahamsson arbetar som manusförfattare och tv-producent, och kom förra året ut med boken Underström, som utspelar sig på Norröra, den ö i Stockholms skärgård där Saltkråkan spelades in. I juni kommer andra delen Eldhav i serien om Elsa Kahn och morden på Norröra.

*

Sagt om Faller jag faller du:

”Det är spännande, bra skrivet och alldeles lagom otäckt.”
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Det här är feelgood goes thriller – en trivsamt spännande bladvändare att plocka med sig till stranden i sommar.”
Torun Börtz, Ystads Allehanda

”Krillan Ahlsén visar att hon även kan skriva skönlitterärt. Det krävs känsla för språkets finaste nyanser, en musikalisk lyhördhet för hur ordens puls påverkar och når läsaren.”
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

 

Sagt om Underström:

”Högt tempo med växlingar mellan olika scener och personer på den konfliktfyllda ön. Polisarbete och dramatik varvas med personligt trassel. Här finns otrohet och hotelser, gamla surdegar och mörka hemligheter, mitt bland solglitter, bad från Ångbåtsbryggan och turer med kajak.”
Margaretha Levin Blekastad, Norrtelje Tidning

“Att låta en deckare utspela sig på Astrid Lindgrens Saltkråkan är lika genialt som självklart. Midsommaridyllen med kaffekorgar och plaskande ungar är total, tills första liket dyker upp. Magnus Abrahamsson skriver drastiskt, med extra allt, om intrikata konflikter, otrohet och sexuell frustration.”
Carin Hjulström, författare

“En välskriven och underhållande deckare och skärgårdsskildring.”
Inger Wassenius, BTJ

Foto på Krillan: Bengt Säll
Foto på Magnus: Bengt Alm

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!